Live: The Replacements

Live: The Replacements

The Replacements. Paradiso Amsterdam. 30 mei 2015.

Van alle bands die met The beginnen, is dit toch wel één van m’n favorieten (naast The National, The Smiths, The Beatles, enz.). The Replacements, een toch ook wel legendarische band die zichzelf nog wel eens saboteerde met teveel drank en drugs. Deze (tevens laatste) tour is de band goed in vorm. Na een geweldig voorprogramma speelt de band een strakke set. Oke ze hebben er nog steeds een handje van om nummers in te zetten om 30 seconden later abrupt te stoppen, omdat Paul Westerberg bedenkt dat hij en ander nummer wil spelen. Maar dat maakt helemaal niks uit. Zouden meer bands moeten doen. The Replacements live zien kan ook weer van m’n lijstje af. Gelukkig heb ik deze laatste kans kunnen pakken. Top concert!

Setlist:
Takin a Ride
I’m in Trouble
Favorite Thing
Tommy Gets His Tonsils Out (with ‘Third Stone From The… more )
Valentine
Waitress in the Sky
White & Lazy
Kiss Me on the Bus
Achin’ to Be
Nobody
Androgynous (start of ‘Seen Your Video’… more )
I Will Dare
Color Me Impressed
Merry Go Round
Anywhere’s Better Than Here
I’ll Be You
Maybellene (Chuck Berry cover)
I Don’t Know (with ‘Buck Hill’ interlude)
Within Your Reach
Can’t Hardly Wait
Bastards of Young
My Boy Lollipop (Barbie Gaye cover)
Left of the Dial
Alex Chilton

Encore:
Skyway (played solo by Paul Westerberg)
Unsatisfied
Never Mind
I.O.U.

Close Menu