Live: Bad Religion

Live: Bad Religion

Bad Religion. Melkweg – The Max Amsterdam. 20 juli 2016.

Dit is een goed punk jaar. Nieuwe albums van blink182, Descendents, Bouncing Souls, NOFX en een nieuwe EP van The Misfits. Daarnaast staan er dit jaar veel legendarische punkbands in de Melkweg, waaronder ook Bad Religion.

Bad Religion is opgericht in 1979 en heeft een behoorlijke geschiedenis als het gaat om bandbezetting. Veel muzikanten zijn gerouleerd in de afgelopen 37 jaar maar momenteel staan  ‘founding members’ Greg Graffin, Brett Gurwitz en Jay Bentley weer in de basis ondersteund door Brian Baker en Mike Dimkich. Beide ondertussen ook alweer een aantal jaren bij de band. Wat direct opvalt bij het concert in de Melkweg is dat Epitaph platenbaas Brett Gurewitz niet aanwezig is. Toch zijn alle overige bandleden ondanks hun leeftijd nog redelijk fit en mogen nog graag kritiek uiten op de politiek. Brian Baker heeft voor deze gelegenheid een ‘Trump is a Pig’ shirt aangetrokken.

Alle klassiekers komen voorbij dit concert. Relatief weinig nieuwer werk. Het energieke punkgevoel ontbreekt een beetje, maar dat zal voor een groot gedeelte komen door de gemiddelde leeftijd in het publiek. Bad Relegion is een punk cultband, die zelfs na zoveel jaren aanwezig te zijn nog steeds strak en goed spelen.                

Setlist
Crisis Time
1000 More Fools
Stranger Than Fiction
I Want to Conquer the World
Come Join Us
Los Angeles Is Burning
Atomic Garden
New America
Modern Man
Turn on the Light
Anesthesia
Flat Earth Society
Against the Grain
God Song
21st Century (Digital Boy)
Suffer (with Eelco, Note to Amy)
Only Rain
Skyscraper
Recipe for Hate
The Answer
Delirium of Disorder
Do What You Want
Generator
Overture
Sinister Rouge
Fuck Armageddon… This Is Hell
Infected
Sorrow

Encore:
Punk Rock Song
You
American Jesus

Close Menu