NAMM 2017: Hendrix Homage

NAMM 2017: Hendrix Homage

In 1966 kwam Dunlop met de eerste Dallas Arbiter Fuzz Face, het legendarisch ronde Fuzzpedaal dat grote bekendheid kreeg door Jimi Hendrix. Sindsdien is het pedaal omarmt door gitaristen als Pete Townshend, David Gilmour en Stevie Ray Vaughan. Toch was de Fuzz Face niet het enige pedaal dat de unieke herkenbare sound van Hendrix produceerde. Jimi Hendrix had nog tal van andere effecten. Veel gitaristen proberen de sound na te jagen met combinaties van diverse pedalen. Om het allemaal wat makkelijker te maken komt Dunlop in 2017 met 5 nieuwe Jimi Hendrix pedalen om de unieke sound te creëren. De pedalen zijn een hommage aan de gitaargrootheid zelf.

Te beginnen met de Gypsy Fuzz. Dit pedaal gebruikte Hendrix met zijn Band of Gypsys en is een stuk ruiger dan de Fuzz Face. De nieuwe Gypsy Fuzz is voorzien van een tone control knop voor een breder scala aan fuzz geluiden. De Fuzz Face is de meer traditionele fuzz met een Germanium transistor. De klassieker als het gaat om het Hendrix geluid.

Daarnaast komt Dunlop met een nieuwe uitvoering van de Octavio. De oorspronkelijke JHOC1 Octavio is, door de grote transformator die het pedaal nodig heeft, vrij lomp. Dunlop heeft het weten te presteren om exact dezelfde transformator in een kleiner pedaal te bouwen. De Octavio zorgt voor de bekende ‘Cheese Wedge’ sound van Hendrix. Verder is er nog de Univibe, het pedaal dat het geluid van een rotary speaker imiteert en de Wah Wah in mini versie. Met de originele versies van al deze pedalen heb je behoorlijk wat ruimte nodig. Naast het nieuwe artwork op de pedalen, is deze reeks vooral pedaalbord vriendelijk.    

Close Menu