NAMM 2017: Orange

De beste versterkers komen nog steeds uit de UK. Orange is al jaren één van de bekendere spelers op de Engelse markt en maakt zeer degelijke versterkers en pedalen. De herkenbare oranje kasten vallen direct op wanneer deze op een podium zijn opgesteld. Dit jaar komt Orange met de Rocker 15 / 32 versterker. Iets waar ik heel enthousiast van word.

De productie van de Rocker serie is ruim 10 jaar geleden stopgezet. Door de enorme vraag naar deze buizenversterker heeft Orange besloten de serie een nieuw leven in te blazen. Waar ik het meest entousiast van word is de ingebouwde attenuator. Het probleem bij buizenversterkers is dat deze enorm hard moeten staan om een beetje overdrive te krijgen. Niet ideaal voor de buren.

Op de Rocker 15 en 32 heeft Orange een Full / Half switch gemaakt. Daarnaast zit er op de achterkant van de versterker een Headroom / Bedroom switch. Hierdoor is het vermogen van de versterkers schakelbaar in 4 opties. Headroom Full (15 watts), Headroom Half (7 watts), Bedroom Full (1 watt) en Bedroom Half (0.5 watt). Echt ideaal voor muzikanten die de versterker voor zowel gigs als thuis gebruiken. De Rocker 15 heeft een 10 inch speaker, de 32 heeft twee 10 inch speakers en een FX loops aansluiting.       

Naast de nieuwe Rocker versterkers komt Orange ook met de Kongpressor, een analoog klasse A compressiepedaal. Het pedaal kan je signaal tot 12dB boosten en heeft een transparante bypass optie en geeft je sound extra mojo en glans. Verder komt Orange dit jaar met de Acoustic Pre en heeft hiermee een dikke wereldprimeur te pakken. De Acoustic Pre is een akoestische voorversterker in stereo met buizen!. Een gigantische innovatie voor gitaristen die voornamelijk akoestisch spelen, maar meer van een warme buizenklank houden. Glashelder geluid en een ingebouwde equilizer en reverb.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2017, NAMM Shows.