NAMM 2017: Anniversary Gear

NAMM 2017: Anniversary Gear

Van 19 januari t/m 22 januari was het weer tijd voor The NAMM Show in het Anaheim Convention Center in Los Angeles, Californië. De ultieme music gear showcase van de wereld. Alle grote muziekmerken zijn vertegenwoordigd om hun nieuwe paradepaardjes voor het komende jaar te showen. Een aantal opmerkelijke dingen, ook dit jaar weer. Te beginnen met CF Martin & Co.

C.F. Martin & Company maakt als sinds 1833 zeer hoogstaande akoestische gitaren. Het bedrijf heeft afgelopen jaar hun 2 miljoenste gitaar bereikt en dat moesten ze vieren. De 2 miljoenste gitaar is de bizarre The Two Millionth D-45 geworden. Deze one of a kind gitaar is samen met de nieuwe D-200 Deluxe geïnspireerd op horloges en het klokwerk in een horloge. In de headstock van The Two Millionth D-45 zitten zelfs tandwieltjes en het mechanisme van een horloge gebouwd. De D-45 is uiteraard niet te koop, maar de D-200 Deluxe is wel verkrijgbaar voor iemand met een flinke bankrekening. De D-200 Deluxe wordt verkocht voor $ 149.000 (dus € 139.265). Voor dat bedrag krijg je er wel een mooi horloge bij.       

Niet alleen C.F. Martin & Co had wat te vieren. Boss is een begrip op het gebied van effectpedalen en brengt dit jaar de 40th Anniversary editie uit van de DS-1 Distortion. De eerste DS-1 werd geproduceerd in 1978 en werd in korte tijd razend populair. Het relatief goedkope pedaal werd onder andere door Kurt Cobain gebruikt. De originele DS-1 is een knaloranje pedaal. Voor deze Anniversary editie heeft Boss voor zwart met gouden letters gekozen. Dit pedaal zal rond de € 70,- kosten en zal in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd.     

Ook Dean Guitars is aangekomen bij een 40th Anniversary. Om dit te vieren brengt Dean dit jaar een aantal Anniversary gitaren uit. Op de headstock staat een special logo en de gitaren worden in beperkte oplage geproduceerd. Van elke gitaar worden er slechts 40 (genummerde) stuks gemaakt met awesome glow in the dark side dot inlays op de hals. Ondanks de gelimiteerde oplage worden de gitaren voor $ 699,- per stuk verkocht, wat niet heel duur is voor een gitaar waar er maar 40 van zijn gemaakt.

Close Menu