NAMM 2017: Signature Gear

NAMM 2017: Signature Gear

Vorige jaar kwamen vooral de bekende merken als Gibson, Fender en Vox met fantastische nieuwe producten. Dit jaar zien we weinig opmerkelijke innovatie bij deze merken. Fender komt met Special Edition Noir Stratocaster, Telecaster, Precision bass en PA speakers, Gibson komt met wat nieuwe gewaagde kleuren (Blueberry Burst en Green Ocean Burst) en Vox presenteerde de kleine MV50 head versterkers. Er zijn dit jaar wel veel bedrijven die met nieuwe ‘signature’ producten komen. Al jarenlang zijn er grote artiesten die hun naam graag koppelen aan een gitaarmerk of versterkermerk. Een aantal signature models voor 2017.

John Mayer gaat het komende jaar op tour met zijn eigen signature PRS amplifier. De J-MOD is een versterker met een zeer divers geluid gebaseerd op veel verschillende merken versterkers. De versterker collectie van John Mayer is dan ook wel indrukwekkend. De ontwerpers van PRS hebben een poging gedaan om een versterker te maken waar alle favoriete versterkergeluiden van John Mayer in zitten. De J-MOD is voorzien van een overdrive. De prijs van de head zit rond de $ 6000,-, speakerkast zit rond de $ 1000,-

ESP komt dit jaar onder andere met twee nieuwe signature gitaren van twee persoonlijke helden van mij. Kirk Hammett van Metallica is al jaren een ESP artiest. De White Zombie uit 2014 is de meest opmerkelijke in zijn serie. Dit jaar komt daar de Demonology bij. Kirk Hammett is gefascineerd door horror en het duistere paranormale. Op deze gitaar staan diverse symbolen uit de zwarte magie. De Volsung is het signature model van Lars Frederiksen van Rancid. Lars is als echte punker altijd zwaar tegen edorsements geweest. Door een gemeenschappelijk vriend wist de productmanager van ESP Lars Frederiksen te benaderen en over te halen om met ESP een signature model te maken. De gitaar heeft een Deense camouflageprint. Op deze manier verwijst de gitaar naar de Deense roots van Lars.   

Close Menu