NAMM 2018: Gamechanger

Het bedrijf Gamechanger Audio bestaat nog niet zo lang, maar is wat mij betreft nu al een stuk innovatiever dan een pedalenreus als bijvoorbeeld Boss. Het bedrijf bestaat uit een paar jonge gasten die vol enthousiasme iets unieks en cools willen creƫren. Vorig jaar maakte Gamechanger Audio veel indruk op de NAMM met een kwalitatief extreem goed sustainpedaal genaamd de Plus. Het pedaal heeft de vorm van een pianopedaal, wat het nog toffer maakt. Dit jaar komt het bedrijf terug met Plasma Pedal, een bizarre distortion met het vetste pedaaldesign ooit.

Plasma Pedal heeft alle basisknoppen die bijna elk distortion pedaal heeft. Daarnaast zit er op dit pedaal een Blend knop om de verhouding tussen het originele gitaargeluid en distortion in te stellen. Met de laag en hoog frequentieknoppen kan het geluid helemaal naar eigen smaak worden aangepast. Het vetste aan dit design is de signaaldisplay, waarop je letterlijk kan zien hoe je gitaarsignaal door het pedaal loopt. Alleen dat is al de reden om dit pedaal te kopen!.

Het komt vaak voor dat er een vervelend brom geluid uit een versterker komt wanneer er geen noise gate pedaal in een pedalchain met distortion zit. Met de Plasma Pedal is dit geen issue. Wanneer er geen signaal door het pedaal gaat is de versterker compleet stil. Met een prijs van rond de 300 euro is dit zeker geen goedkoop pedaaltje.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2018, NAMM Shows.