NAMM 2018: JHS Pedals

Naast de massale pedalenmakers als Boss zijn er nog tal van kleinere bedrijven. De meeste effectpedalen bij deze bedrijven worden volledig handmatig gemaakt en zijn in de markt bekend als Boutique Pedals. De Boutique pedalen zijn in veel gevallen aanzienlijk duurder dan de pedalen van de grote bedrijven. Op zich logisch gezien de handmatige bouw. Prijzen voor Boutique pedalen beginnen rond de 200 euro. De prijs voor pedalen van merken als Eventide en Strymon kunnen zelfs oplopen tot 600 euro. Een Eventide H9 Max Harmonizer kost ongeveer 695 euro en een Strymon Big Sky Reverb zit rond de 520 euro, om er maar twee te noemen.

JHS Pedals is een bedrijf gespecialiseerd in modden (aanpassen van originele pedalen, via hun mod shop) en klonen (het technisch kopiëren en namaken van de elektra uit originele pedalen). Daarnaast heeft het bedrijf ook eigen ontwikkelde pedalen. Op de NAMM2018 showde JHS Pedals hun nieuwe lijn voor 2018.

De meeste pedalen waar JHS Pedals mee op de NAMM stond waren verbeterde versies van hun huidige pedalen. The AT heeft bijvoorbeeld een boost channel erbij gekregen om je signaal te boosten. Verder zijn The Emporer Chorus, Unicorn Vibrato en de Panther Cub Analog Delay verbeterd. Het meest interessante wat JHS dit jaar heeft gedaan is het maken van een nieuw pedaal, The Bonsai 9-way Screamer.

De Tube Screamer van Ibanez is al jaren één van de meest populaire en iconische overdrive pedalen ooit gemaakt. Door de jaren heen heeft Ibanez veel verschillende versies van de Tube Screamer uitgebracht. JHS Pedals kwam met het geniale idee om al deze Tube Screamer circuits na te maken en in één pedaal te bouwen. Na 3 jaar van research en testen heeft het bedrijf het voor elkaar gekregen om 9 versies te klonen. In The Bonsai zitten de OD-1 (uit 1977), TS-808 (uit 1979), TS-9 (uit 1982), MSL (uit 1985), TS-10 (uit 1986), Exar OD-1(uit 1989), TS-7 (uit 1999), Keeley Mod Plus (uit 2002) en de JHS Strong Mod (uit 2008). Het geluid van dit pedaal is uitzonderlijk goed. Er is nauwelijks tot geen verschil te horen met de originele pedalen van Ibanez. The Bonsai is een uitkomst voor alle Tube Screamer liefhebbers en kost rond de 250 euro. 

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2018, NAMM Shows.