NAMM 2018: Pro Co RAT Tail

De RAT Distortion is wellicht één van de bekendste distortion pedalen verkrijgbaar. De eerste versie van het pedaal werd al in 1979 uitgebracht. Door de jaren heen heeft het pedaal regelmatig een comeback gehad, maar is eigenlijk nooit helemaal weggeweest. De RAT distortion had in de jaren 90 een piek moment, toen artiesten als Kurt Cobain, Blur gitarist Graham Coxon (het pedaal is te zien in de videoclip van Song 2) en Dave Grohl het pedaal gingen gebruiken. Naast deze gitaristen wordt het pedaal ook gebruikt door onder andere Matt Bellamy, David Gilmour, Joe Perry, Andy Summers en Alex Turner. Qua indrukwekkende namen heeft Pro Co dus geen klagen. Dit jaar presenteert Pro Co op de NAMM 2018 de RAT Tail.

Gitaarkabels is naast plectrums waarschijnlijk het meest saaie product dat je op de NAMM tegen kan komen. Sommige bedrijven draaien compleet door met kabels. Santo Angelo Cables presenteerde dit jaar zelfs gitaarkabels met geurtjes. Dit product is zo onzinnig dat voorbijgangers van de stand dachten dat het een grap was.

Gelukkig weet Pro Co wel iets cools te doen met kabels. De RAT Tail is een gitaarkabel met ingebouwde distortion. Op de plug zit een schakelaartje om over te schakelen naar distortion. Verrassend genoeg doet het geluid niet heel veel ten onder aan een volledig RAT pedaal. Het dochterbedrijf Rapcohorizon komt dit jaar met een kabel met volumeknop en de mogelijkheid om de kabel volledig uit te zetten. Zo kun je zonder vervelende tik geluiden over je versterker of PA set van gitaar wisselen. Daarnaast is deze kabel ook ideaal voor instrumenten waar geen volumeknop op zit, zoals bijvoorbeeld een elektrische viool.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2018, NAMM Shows.