NAMM 2018: Boss

NAMM 2018: Boss

Vorige week (28 t/m 30 juni 2018) was het weer tijd voor de Summer NAMM. De Summer NAMM wordt elk jaar in juni in Nashville gehouden en is de kleinere versie van de jaarlijkse Winter NAMM in januari in Californië. Gibson was in januari de opvallende afwezige, maar op de Summer NAMM pakt het bedrijf wel weer uit. In 2019 kunnen we veel nieuwe Gibson en Epiphone modellen verwachten. Voor Gibson is deze NAMM ook een thuiswedstrijd, aangezien het bedrijf al sinds 1984 het hoofdkantoor in Nashville heeft.

Pedalengigant Boss was wel aanwezig in januari, maar had daar weinig te melden. Op de Summer NAMM presenteerde Boss hun draadloze gitaarsysteem, wat best vernieuwend is voor een traditioneel pedalenmerk. De draadloze gitaarsystemen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies.

De WL-20 is een draadloos gitaarsysteem zoals we die ook bij Sennheiser of Samson zien. Een ontvanger voor in de versterker en een zender voor in de gitaar output. De WL-20L variant is hetzelfde, alleen dan specifiek voor (semi) akoestische gitaren. Met WL-50 heeft Boss iets gemaakt wat je niet of nauwelijks in het assortiment van andere wireless producenten ziet. Een ontvanger die je volledig kan integreren in een pedalboard. Op deze manier weet Boss wireless systemen toch weer naar hun primaire productgroep pedalen te verplaatsen.

De wireless systemen van Boss maken gebruik van 2.4 GHz frequenties. Het systeem zoekt zelf de 14 best beschikbare kanalen voor een perfecte audio performance, gegarandeerd zonder drop outs (wat nog wel eens een probleem is bij andere systemen). De realtime verbinding tussen zender en ontvanger gaat namelijk altijd over 2 kanalen, zodat er altijd een fallback kanaal beschikbaar is mocht de verbinding met het primaire kanaal wegvallen.

Close Menu