NAMM 2018: Fender

Op de Winter NAMM 2018 introduceerde Fender hun nieuwe lijn pedalen. Blijkbaar een succesformule, want de collectie is uitgebreid. Op de Summer NAMM presenteerde Fender 3 nieuwe pedalen: Engager Boost, The Pelt en Full Moon Distortion. Het blijft natuurlijk nog steeds de vraag of de wereld nog meer pedalen nodig heeft, maar volgens Fender dus blijkbaar wel.

Engager Boost
Boost pedalen zijn wellicht de saaiste pedalen verkrijgbaar. De Engager Boost is eigenlijk een boost pedaal zoals elk ander, alleen iets uitgebreider. Er zit een 3 bands equalizer op om je boost toon aan te passen.  

The Pelt
Een fuzz pedaal is essentieel in een pedalenlijn. Dus logischerwijs komt Fender ook met een fuzz pedaal om het assortiment compleet te maken. Het pedaal heeft de standaard Fuzz, Tone en Level knop die we bijna op elk fuzz pedaal vinden. Als extra optie heeft The Pelt een Bloom knop om de contouren van het geluid aan te passen van Soft naar Hard. 

Full Moon Distortion
Fender kwam met de eerste lijn pedalen al met een distortion (Pugilist distortion), maar komt nu met een uitgebreidere variant. De Full Moon distortion heeft een 4 bands equalizer (extra hi-treble knop) en een texture switch om te schakelen dus een symmetrisch en asymmetrische signaal. Daarnaast heeft het pedaal een Bite switch om de mid range output te boosten en beter uit te komen in een mix.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2018, NAMM Shows.