NAMM 2019: Fender Alternate Reality Serie

24 t/m 27 januari 2019 was de jaarlijkse NAMM in Californiƫ. Op dit evenement showen alle grote merken hun nieuwe producten voor 2019. In tegenstelling tot andere jaren was er weinig innovatie te zien. Veel bedrijven borduren voort op de nieuwe producten en productlijnen uit 2018. De grote afwezige op de winter NAMM 2018 was Gibson. Na een lastige periode en het Chapter 11 verhaal, was Gibson dit jaar ook weer aanwezig.

Fabrikant Fender bracht dit jaar weinig nieuws. Vorig jaar kwam het bedrijf met de Parallel Universe serie, waarbij ze de specificaties van alle type Fender gitaren door elkaar hebben gegooid. Hierbij moet je denken aan een Jazzmaster met Telecaster pickups of een Telecaster met Stratocaster pickup configuratie. Op zich een goed idee en blijkbaar succesvol. Dit jaar gaat Fender nog een stap verder met Alternate Reality serie.

In de Alternate Reality serie zitten een aantal gelimiteerde gitaren waarbij evenals de Parellel Universe serie diverse specificaties en bodyshapes worden gecombineerd. Hieronder de 5 gitaren (op de foto van links naar rechts) uit deze serie:

Electric XII
EĆ©n van de weinige electrische 12-snarige gitaren van Fender. Dual split-coil pickups en een offset body.

The Sixty Six
De basis voor deze gitaar is de body van een Jazz Bass, maar is voor deze gitaar een stuk kleiner gemaakt. Met een HSS configuratie perfect voor vette Funk klanken.

The Meteora HH
Een gitaar met een redelijk unieke offset body. Fender heeft door de jaren heen niet heel veel gitaren met een Meteora body gemaakt. Met 2 humbucker heeft de gitaar een zwaar geluid, zoals je dat van bijvoorbeeld een Les Paul verwacht.

The Powercaster
Met deze gitaar combineert Fender de kracht van een humbucker met de klank van een soapbar single-coil pickup. Hierdoor heeft de gitaar een scherper geluid perfect voor solo’s.

The Tenor Tele
De naam zegt het al. Een tenor versie van een Telecaster. De gitaar is hierdoor ook veel kleiner dan een reguliere Telecaster.

Zoals eerder aangegeven worden deze gitaren in gelimiteerde oplage gemaakt en worden door het jaar heen uitgebracht. De Powercaster is de eerste en is vanaf maart 2019 verkrijgbaar. De Sixty-Six vanaf april, Meteora HH vanaf mei, Electric XII vanaf juli en de Tenor Tele vanaf augustus.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.