NAMM 2019: Gibson

Gibson had in 2018 een zwaar jaar, waarbij het bedrijf zo goed als failliet ging. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom Gibson niet aanwezig was op de NAMM 2018. Hetzelfde jaar werd JC Curleigh aangewezen als nieuwe CEO en hij nam het besluit om terug te gaan naar de basis van het bedrijf: gewoon weer belachelijke goede Amerikaanse gitaren bouwen. Gibson was het spoor een tijdje bijster met vreemde onzinnige innovaties als het G-Force Autotune systeem, waarbij de gitaar automatisch wordt gestemd met de druk op een knopje. Geen gitarist zat hier op te wachten. Dit soort innovaties gaan we in 2019 niet meer terug zien.

Gibson pakte op de NAMM 2019 flink uit. Een aantal gitaarbouwers van het bedrijf stonden live op de beurs gitaren te bouwen en pickups te wikkelen. De 2019 lijn bestaat onder andere uit traditionele Gibson Les Paul, SG en ES gitaren. In de nieuwe lijn zitten veel 60’s en 70’s type gitaren, wat aansluit op de ‘terug naar de roots’ strategie van de nieuwe CEO. Opvallend is dat Gibson dit jaar ook wat minder traditionele kleuren gebruikt. Gitaren met een blauwe of oranje finish waren niet veel aanwezig in de collectie, maar nu praktisch voor elk type gitaar verkrijgbaar. Daarnaast is de Artist serie ook verder uitgebreid met nieuwe signature modellen van onder andere Chuck Berry, Sheryl Crow, Slash en Chris Cornell.

Hopelijk komt Gibson met deze nieuwe aanpak weer in betere tijden, want het zou zonde zijn als dit iconische gitaarmerk voor goed deuren zou moeten sluiten.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.