NAMM 2019: Orange Amps

Vorig jaar maakte Orange ook een uitstap naar de pedalen. Dit jaar doen ze vooral weer waar ze goed in zijn, versterkers maken. Het van origine Londense bedrijf maakt al sinds 1968 de felgekleurde zeer herkenbare oranje versterkers en speakerkasten.

In 2017 kwam het bedrijf met de slimme headroom/ bedroom switch. Met deze switch is het mogelijk om het aantal watts te halveren. Bij een 15 watt versterker is er dan de optie om op headroom full (15 watts), headroom half (7 watts), bedroom full (1 watt) en bedroom half (0.5 watt) te spelen. Echt ideaal voor muzikanten die de versterker voor zowel gigs als thuis gebruiken.

De headroom / bedroom switch is ook terug te vinden op de nieuwe TremLord 30. Deze nieuwe versterker is speciaal voor een clean sound ontwikkeld, wat opmerkelijk is voor een bedrijf dat het symbool van een vuist gebruikt voor de gain knop. Orange staat vooral bekend om de harde distortion, waardoor het merk zeer geliefd is bij Britpop of hardrock bands. Met de TremLord 30 gaat Orange de concurrentie aan met bijvoorbeeld een Fender Princeton of Twin Reverb, wat lange tijd en wellicht nog steeds volgens veel muzikanten de beste clean amps ooit zijn.

Op de NAMMM 2019 presenteerde Orange ook de Pedal Baby 100. Al jaren zijn de versterkers in de Terror serie de meest compacte topversterkers verkrijgbaar, maar met een vermogen van 30 of 15 watt vrij beperkt. Dit jaar komt daar verandering in met de nog compactere 100 watt Pedal Baby. Zoals de naam aangeeft is deze versterker gemaakt om rechtstreeks een pedalboard op in te pluggen. De Pedal Baby 100 heeft 2 outputs om speakerkasten op aan te sluiten. Kortom heel veel lawaai uit een heel klein kastje.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.