NAMM 2019: Boss

18 t/m 22 juli 2019 was het weer tijd voor de Summer NAMM in het Music City Center in Nashville. De Summer NAMM is altijd een stuk kleiner dan de Winter NAMM in Californië, maar zeker niet minder interessant. Ondanks dat het aantal standhouders een stuk lager is, zijn er altijd wel een aantal gerenommeerde merken aanwezig. Zo ook Boss, de bekendste pedalenfabrikant uit de VS.

Boss presenteerde op de Summer NAMM de 200 series. Deze serie bestaat uit 4 relatief grote pedalen, met in elk pedaal meerdere varianten van een specifiek effect. De 200 series is zeer geschikt voor gitaristen die de reguliere single effect stompboxen van Boss te beperkt vinden en de 400 series te uitgebreid. In deze serie zitten de:

DD-200 Digital Delay
Boss maakt al jaren hoogstaande Delay pedalen. De DD-200 is een pedaal met 12 types delay, waaronder een Tera Echo, Tape Delay en Analog Delay. Naast de selectieknop heeft het pedaal nog een aantal parameters, om het gewenste geluid te creëren.

EQ-200 Graphic Equalizer
Een compacte 12 bands equalizer met een stereo input / output, die ook te gebruiken is als A / B chain. Met dit pedaal is het dus mogelijk om 2 aparte circuits van EQ te voorzien.

MD-200 Modulation
Een pedaal voorzien van een goede selectie uiteenlopende modulatie effecten. Van een subtiele Vibrato of Tremlo naar een misselijkmakende Flanger. Het kan allemaal met één pedaal.

OD-200 Hybrid Drive
De Boss DS-1 Distortion is één van de meest herkenbare, iconische en legendarisch pedalen ook gemaakt. Boss is erg goed in distortion en overdrive. De OD-200 beschikt over een mooie selectie effecten in deze categorie. Een subtiele kraak of schreeuwende Fuzz, het zit er allemaal in.
Alle vier pedalen hebben een memory functie om presets op te slaan.

Boss heeft qua innovatie jarenlang een focus gehad op de kwalitatief betere en duurdere Waza Craft serie, maar met de 200 series komt het bedrijf weer eens met iets nieuws.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.