NAMM 2019: C.F. Martin & Co

C.F Martin & Company (kortweg Martin) is al geruime tijd één van de bekendste en meest gerespecteerde gitaarbouwers ter wereld. Al jaren wordt de Dreadnought body stijl gekopieerd door zowel duurdere als budget gitaarmerken. Met het ontwerp van de Dreadnought body creëerde Martin een ongeëvenaarde standaard voor de akoestische gitaar.

Op de Summer NAMM 2019 presenteerde Martin maar liefst 13 nieuwe gitaren, waaronder 3 limited editions. De satirische D-16E Brexit, de arty 00L Fly Fishing en de indrukwekkende American Chopper Custom.

D-16E Brexit
De Brexit is misschien wel de leukste comedy van het jaar. Bizar hoe dat verloopt. Kunstenaar Robert F. Goetzl is verantwoordelijk voor de finish van deze gitaar, bestaande uit een Britse en Europese vlag op de body. Voor de Britse vlag staat een afbeelding van George Washington met de tekst “Been there…Done that!”. De D-16E Brexit is een 14 fret Dreadnought gitaar met Fishman Matrix VT elektronica. De prijs van deze gitaar is $ 2799,00.

00L Fly Fishing
Dit is een sloped shoulder body type gitaar en de meest subtiele limited edition in deze reeks. De Fly Fishing heeft een gelimiteerde oplage van 100 stuks en klinkt mooi vol in de lage en midden tonen. De Fly Fishing print en vis inlays op het fretboard en op de headstock zijn ontworpen door William Matthews. De 00L Fly Fishing gitaar wordt verkocht voor $ 4399,00.

American Chopper Custom
Deze gitaar, waar er slechts 7 van zijn gemaakt, is zonder meer de meest kitscherige in deze reeks. Het ontwerp kwam voort uit een samenwerking met de American Chopper tv show. De host van dit programma Paul Jr. bouwde in de tv show op basis van een aantal specificaties van Martin een motor. Martin bouwde op hun beurt, geïnspireerd op de tv show, een custom gitaar. Voor het eerst sinds de oprichting van Martin in 1833 gebruikte het bedrijf voor de bouw van een gitaar geklonken aluminium panelen. Een interessante samenwerking met een fascinerend eindresultaat. De American Chopper Custom is niet goedkoop. Deze Dreadnought gitaar kost $ 39.999,00 (nee er staat geen 9 teveel, deze gitaar kost serieus bijna $ 40.000,-)

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.