NAMM 2019: Dunlop

Dunlop heeft het geluk dat Jimi Hendrix in de jaren 60 groot fan was van de Fuzz Face. Dit pedaal staat al geruime tijd in de categorie bekendste pedalen ooit, waardoor het pedalenmerk onlosmakelijk verbonden is met gitaargrootheid Hendrix. Dunlop maakt hier goed gebruik van door om de zoveel jaren een reeks Jimi Hendrix pedalen uit te brengen. Op de Summer NAMM 2019 presenteerde het bedrijf de Authentic Hendrix ’69 Psych Series.

De Authentic Hendrix ’69 Psych Series bestaat uit vier minipedalen met bijzonder artwork. In de serie zit een Octavio, een subtiel pitch-shift pedaal met een fuzz knop, een Uni-Vibe chorus, een Gypsy Fuzz en uiteraard een Fuzz Face distortion. Op het Fuzz Face pedaal zit een switch om tussen een silicon en germanium ciruit te schakelen, wat vrij uniek is. Bij de meeste Fuzz pedalen is het of een silicon of germanium circuit.

Naast de Hendrix serie presenteerde Dunlop ook de signature Cry Baby pedalen van Gary Clark Jr. en Dimebag Darrell. De Cry Baby is al jarenlang de standaard als het om Wah Wah pedalen gaat. De Gary Clark Jr. signature Wah Wah klinkt iets minder scherp dan de normale Cry Baby en is hierdoor zeer geschikt voor blues, country en jazz muziek.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2019, NAMM Shows.