Fender Smolder Acoustic OD

Begin 2018 kwam Fender ineens met een aantal effectpedalen. Sindsdien ging de ontwikkeling van de effectpedalen bij Fender in sneltreinvaart door. In amper 2 jaar werden er 21 verschillende pedalen uitgebracht. Zelfs een bedrijf als Boss produceert niet zoveel verschillende effectpedalen in 2 jaar tijd.

Toch kwam Fender tot nu toe niet echt met unieke pedalen. Alle pedalen hebben veel verschillende instelbare parameters, maar waren niet vernieuwend. In het assortiment zitten vooral veel boost en gain type pedalen en een aantal compressors, reverbs en modulatiepedalen als de Bubbler Chorus, Lost Highway Phaser en The Pinwheel Rotary Speaker Emulator.

In de laatste reeks van 6 pedalen die Fender op 18 juli 2019 uitbracht zit de Smolder Acoustic Overdrive. Hier heeft het bedrijf toch wel een pedaal te pakken waar niet al 100 verschillende versies van zijn. Er zijn weinig tot geen pedalenbouwers die een overdrive hebben, speciaal voor akoestische gitaren. Op de Smolder Acoustic Overdrive zit een knop voor pickup compensatie, wat veel feedback voorkomt. Daarnaast zit er een blend knop op om het originele signaal te blenden met het overdrive signaal. Zoals op bijna elk Fender zit ook hier een equalizer op. Er zijn een aantal youtube reviews waarin de Smolder naast een reguliere overdrive wordt getest. Het verschil is duidelijk hoorbaar. Fender heeft hier een goede innovatieslag gemaakt op het gebied van overdrive pedalen.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All.