NAMM 2020: Gibson

NAMM 2020 Let’s go!. Of ja, het is eigenlijk alweer voorbij. Het is januari, de maand voor gitaar en gearnerds. 16 t/m 19 januari was het Anaheim Convention Center in Californië weer één grote bak herrie. Een leuke trend bij de grote gitaarmerken is dat 2020 het jaar van de kleurtjes gaat worden. Een goede ontwikkeling, want vooral Gibson en Fender hebben de afgelopen jaren weinig risico genomen en zijn bij elke nieuwe lijn gitaren voor de traditionele veilige kleuren gegaan (cherry red, tabacco burst, sunburst, zwart, wit, fiesta red). De vraag naar nieuwe originelere kleuren is gelukkig ook toegenomen.

Het paradepaardje van Gibson dit jaar is de uitgebreide Slash signature collectie. 4 verschillende Les Pauls en 2 akoestische gitaren om alle nummers van Guns ‘N Roses na te spelen. Alle specs van de Les Paul gitaren zijn gebaseerd op een 50’s Les Paul standard. Het grootste verschil tussen een 50’s Les Paul een deze Slash Les Pauls is de triple A flametop die er werkelijk prachtig uitziet. Daarnaast heeft Gibson voor deze gitaren zelf Slash humbuckers ontwikkeld. Voorheen werden de Slash Seymour Duncan humbuckers gebruikt.

Vorig jaar presenteerde Gibson de nieuwe tribute series op de NAMM. De collectie bestond enkel uit double cut (SG en bass modellen) gitaren die in 2019 iets minder succesvol werden ontvangen dan verwacht. Dit jaar komt Gibson met een tribute lijn met single cut (Les Paul Special, Modern, Junior, Classic) gitaren in voornamelijk traditionele kleuren. Uiteraard is er niks mis met de traditionele kleuren, maar hopelijk zijn de nieuwe kleuren van Epiphone dit jaar zo succesvol dat we op NAMM 2021 meer paarse, groene, gele, blauwe Gibsons gaan zien.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2020, NAMM Shows.