NAMM 2020: Epiphone

Gibson is in 2018 bijna failliet gegaan. Eén van de redenen was misschien wel de prijs range die het bedrijf destijds hanteerde. De prijs van een Gibson begint ongeveer bij 800 euro. Voor mensen met minder budget maakte het bedrijf de Epiphone gitaren van 200 a 300 euro. Tussen de 300 en 800 euro was er bijna niks in het Gibson / Epiphone assortiment. Fender gebruikte heel handig de in Mexico geproduceerde lijn om gitaren in de prijsklasse 300 tot 800 euro aan te bieden.

Inmiddels zijn er ook Gibson Les Paul gitaren van 600 euro verkrijgbaar, maar Epiphone steelt dit jaar de show op de NAMM 2020. Er is blijkbaar het afgelopen jaar veel focus geweest op de ontwikkeling van de Epiphone lijn.

Wat direct opvalt aan de nieuwe Epiphone gitaren is het nieuwe logo. De 2020 modellen zijn allemaal voorzien van een Epiphone logo in het lettertype van Gibson. De nieuwste collectie heet ook ‘inspired by Gibson’, wat eigenlijk inhoudt dat alle Epiphone gitaren in deze lijn een goedkopere kopie zijn van originele Gibsons. Daarnaast wordt er meer risico genomen met de kleuren, wat een leuke ontwikkeling is. Eindelijk Epiphone gitaren in groen, paars, blauw, oranje.

Epiphone krijgt komend jaar een aantal Casino modellen die in de USA worden gebouwd. Eigenlijk alle worden alle gitaren in verband met de kosten in China geproduceerd, dus een USA build Epiphone is vrij uniek.

This entry was posted in All, Gitaargear, Gitaargear All, NAMM 2020, NAMM Shows.