De Platenkast

Inmiddels heb ik een behoorlijke muziekcollectie opgebouwd.
Benieuwd wat er in m’n platenkast staat?

Hieronder een link naar de Collectorz Music Cloud van m’n uit de hand gelopen vinyl en cd collectie. Beide collecties worden regelmatig bijgewerkt. Ik koop ook nog steeds zowel cd’s als vinyl. M’n voorkeur gaat op zich uit naar vinyl, maar sommige albums zijn (nog) niet op vinyl verkrijgbaar. Daarnaast weet de muziek industrie zichzelf weer heerlijk te saboteren door vinyl platen als luxe product te verkopen. 30 tot 50 euro voor een vinylplaat is tegenwoordig standaard en dan hebben we het niet eens over echte zeldzame collectors items. Tegenwoordig kun je voor 5 tot 10 euro 2e hands albums op cd krijgen. Nieuwe cd’s vaak al rond de 10 euro. Als je naar m’n cd collectie kijkt zie je vooral punk rock uit de 90’s en 00’s. Dat waren gouden jaren voor de punk rock. De revival begon met bands als Green Day, blink182, The Offspring, Rancid, NOFX en tal van andere fantastische bands. Veel is inmiddels al opnieuw uitgebracht op vinyl, maar ook heel veel nog niet. Dus ja, heel veel punk rock in m’n cd collectie.

M’n vinyl collectie bestaat voor een groot gedeelte uit indie, jaren 70 punk, maar ook 90’s en 00’s punk rock. Want de meeste 90’s en 00’s re-issues op vinyl koop ik toch wel (ook al heb ik het betreffende album al op cd). Daarnaast heb ik uiteraard ook klassiekers van The Beatles, The Rolling Stones, Beach Boys, ABBA maar veel soul muziek.

Enfin….ik zou zeggen klik op de onderstaande plaatjes (link naar m’n Collectorz Music Cloud) en bekijk het maar eens.
P.S.: De database software van Collectorz waar ik al m’n cd’s, vinyl platen en singles in zet werkt fantastisch. Zeker een aanrader voor muziek verzamelaars.

Close Menu